top of page
Curaj-fundal-site-v2.png
Răzvan-Toma Stănciulescu

Răzvan Stănciulescu

Membru fondator

Născut ploieştean în anul 1978, din părinţi cu rădăcini multietnice în familii din Moldova, Ţara Românească, Grecia şi Polonia, Răzvan este la a patra generaţie consecutivă din familia sa care dă un avocat.

 

A absolvit Liceul I.L.Caragiale – profil Informatică (1997), practicând înotul şi baschetul. Încă din anul II al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Româno-Americane a început să lucreze alături de tatăl său, avocatul Victor Stănciulescu, câştigând experienţa necesară de avocat al Dreptului civil. În anul 2001, după absolvirea facultăţii, a obţinut diploma de specializare postuniversitară în Drept comercial şi Drept civil în cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza -  Bucureşti.

 

Îi plac muzica şi dansul, călătoriile şi gătitul. 

 

S-a implicat permanent în viaţa societăţii, devenind membru al mai multor ONG-uri, susţinând proiecte la nivelul comunităţii prahovene.

 

Din anul 2008 a început să participe la competiţii de atletism şi ciclism pe distanţe lungi. Este pasionat de triatlon, participând la peste 40 de competiţii naţionale şi internaţionale, obţinând diploma de instructor de triatlon în anul 2017.  

 

A participat la Alegerile din 2020 şi a fost ales membru în Consiliul Local al Municipiului Ploieşti din partea unui partid local.

 

În 2021 a devenit co-fondator al Asociaţiei Mozaic Comunitar, dar şi al Partidului România ECO. 

 

Răzvan este avocat cu activitate preponderentă în domeniul societăţilor comerciale, inclusiv în ceea ce priveşte apărarea drepturilor salariaţilor.

 

În anul 2023 a fost ales membru în cadrul Consiliului Baroului Prahova.

 

Este soţ şi tată de băieţi. Îşi găseşte timp pentru a oferi consultanţă juridică gratuită victimelor violenţei domestice. 

 

Crede cu tărie că “În vremuri de pace, cea mai nobilă formă de patriotism este implicarea politică” şi încearcă să determine toţi oamenii de bună-credinţă să se implice în comunitate.

bottom of page