top of page
Curaj-fundal-site-v2.png
Cristina Toma-Cochinescu

Cristina
Toma-Cochinescu

Membru fondator

Cristina s-a născut şi trăieşte în Ploieşti. A susținut examenul de licență în drept la Facultatea de Drept din cadrul Universității Bucureşti (2001), absolvind ulterior cursurile postuniversitare de Drept Constituțional şi Instituții Politice ale aceleiaşi academii de învățământ superior (2005).

 

Cristina a fost magistrat-asistent al Curții Constituționale a României timp de 13 ani (2003 - 2016). În acest rol, s-a ocupat de cercetare și documentare în materie de legislație română și internațională, concepere și redactare de rapoarte și decizii ale Curții Constituționale, și a participat la ședințele de judecată în calitate de Magistrat-asistent.

 

Implicarea în viața comunității a determinat-o să facă un pas curajos spre sfera politică, fiind aleasă în 2020 consilier local al Municipiului Ploieşti. Pe perioada mandatului, a îndeplinit funcția de Secretar al Comisiei pentru învățământ, sănătate, ştiință, cultură, culte, tineret şi sport şi de Preşedinte al Comisiei pentru protecție şi asistență socială. În Consiliul Local, s-a ocupat de: concepere, propunere și redactare proiecte de hotărâri ale Consiliului Local; vizite, discuții și negocieri la instituțiile subordonate și cu cetățenii Municipiului Ploiești; audiențe; planificări; aprobare bugete; avize, coordonare activitate comisie.

 

Mamă a patru copii, Cristina este cunoscută pentru implicarea activă în proiecte civice, culturale şi educative. Coordonează întreaga activitate a ONG-ului pe care îl conduce, Asociația Mozaic Comunitar, antrenând zeci de voluntari în numeroase proiecte sociale, educative şi de mediu. Îi place să călătorească şi se inspiră în organizarea evenimentelor sale din exemplele de bune practici comunitare europene. 

 

Consideră că pentru asigurarea unui climat de siguranță şi confort pentru generațiile viitoare, este esențială colaborarea dintre membrii comunității, mediul antreprenorial şi administrația publică.

bottom of page